Om huset – Solnas nya samarbetsplats

I Solna United är varje liten detalj genomtänkt samtidigt som huset är utformat för att människor ska mötas och känna gemenskap. Dröj kvar en stund tillsammans med en kollega – eller kanske en granne – på takterrassen, i caféet eller i lobbyn. Hyresgästerna i Solna United är Arla, Advania, Fortum, Knightec, Randstad, BMW/Hedin Bil, Linde Gas, Compu Group Medical och Sabis.

Pods – på taket och i lobbyn

I entréplan och på taket finns pods – specialdesignade inglasade rum för arbete, möten och inspiration. Podsen på taket är privata och hyrs långsiktigt, så hyresgästerna kan inreda dem efter sina önskemål och drömmar – allt från showroom till yogastudio. Undersökningar visar att utsikt ökar trivsel och produktivitet. I podsen på taket har man milsvid utsikt i en ostörd miljö. Podsen i entrén kan bokas timvis av alla i huset.

Fakta om huset

Adress:
Rättarvägen 3.

Sidoentré:
Gårdsvägen 7.

Lastkaj och garageinfart:
Gårdsvägen 7D.

Byggnation: 
Byggt och utvecklat av Skanska under 2016–2019.

Inflyttning:
Inflyttningen sker oktober 2019 – maj 2020.

Yta:
ca 32 000 kvm.

Fastighetsägare:
CG Tygeln PropCo AB

Parkering:
390 platser i garaget.
371 cykelplatser i cykelgaraget.

Service i fastigheten:
Bemannad reception, lobby, restaurang, café, mötesrum i varierande storlekar, cykelgarage, omklädningsrum med duschar och handduksservice.

LEED miljöcertifiering

Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) är ett internationellt miljöcertifieringssystem för byggnader. Certifieringen härstammar från USA och skapades för att strategiskt förbättra byggnaders prestanda genom bland annat energieffektivisering, minskad vattenförbrukning, minskade koldioxidutsläpp och förbättrad inomhusmiljö. Byggnader som är certifierade enligt LEED använder resurser mer effektivt i jämförelse med konventionella byggnader och förser oftast sina användare med mer hälsosamma jobb- och boendemiljöer, vilket medför högre produktivitet, hälsa och komfort.

Systemet är utformat som ett poängsystem med vissa obligatoriska krav och erhåller tre certifieringsnivåer: silver, guld och platina. Granskningen sker av en oberoende tredje part som heter Green Building Certification Institute. Målsättningen är att Solna United ska certifieras som LEED Platina.

Arkitektur

Redan på arkitekterna Tengboms ritbord definierades omsorg och gemenskap som värdeord för Solna United. Lobbyn med café och restaurang erbjuder ytor som uppmuntrar människor att dröja kvar och umgås. Pods, konferensrum och takterrasser är andra utrymmen utformade för att främja möten. Varje liten detalj – ledstänger, sittdynor och handtag – är noggrant utvalda.