I området – Solna är bäst igen

Svenskt Näringsliv har utsett Solna till Sveriges mest företagsvänliga kommun tio år i rad. Här finns 9 500 unika företag vilket ger en intressant mix av branscher och storlekar. I Arenastaden arbetar ca 15 000 personer dagligen och i området finns bland annat företag som Adidas, Nike, KPMG, SEB, Siemens, Telia Company, Cygate, ICA, Länsförsäkringar, Vattenfall.

Löprundor och promenadstigar

Studier visar att vi mår bättre när vi kommer i kontakt med naturen. Så lämna kontoret för en stund och omslut dig av grönska eller sjöutsikt. I närheten av Solna United finns många möjligheter för att sticka ut på en löparrunda eller gå en promenad med kollegorna.

  • Bara 150 m bort börjar Stora Frösundas grönområde som är ihopkopplat med vackra Hagaparken.
  • Stigen runt Brunnsviken är 12 km lång.
  • Runt Råstasjön och Lötsjön är det 5 km. Där finns också utomhusgym.
  • Vintertid kan skid- och skridskoturer vara ett vackert alternativ, då skridskobanor plogas fram på både Råstasjön och Brunnsviken.
Träningsbild
Hälsans stig

Träna på lunchen

Det här är rätt adress för de hälsosamma och effektiva som vill variera sin träning nära jobbet. Mittemot Solna United på Gårdsvägen och i Mall of Scandinavia finns SATS. Inom räckhåll finns många andra alternativ som Ursvik Xtreme, Fitness24Seven, Friskis och Svettis, CrossFit Tegen, Klättercentret, Little Peace Yoga Studio och diverse olika fighting gym.

Träningsbild